Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mingus


En kontrabas, i ett vattenglas, en barndoms Slas.

Dagens eko, vatten i skorna.

Dagggrönt gräs, cigaretter och trasor, som vältrande tranor.
Grönvita slanor.

Björkens död, dikets grumliga vatten
Lövens svaga prassel.

Solens utanförssken och hennes klänning.
Cykelns rullande grus.
En korg, ett krus.
Jazzens rus.

Ljudet av en ton, en trumpet,
Ett skymningsljus för sent.




Fri vers av Nikolaj
Läst 393 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-10-10 11:21



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Underbar rytm och fina bilder!
2013-01-23

  pang
Oväntade och fina formuleringar, skapar en egen ton, såsom: "vältränade tranor" och "solens utanförssken". Mäktigt.
2012-12-12

  AgnesP
Gillar tonen och tempot. Härlig att läsa högt.
2012-10-10

  Nanna X
vackert ljus i bilden. gillar dina ggg.
2012-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj