Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett folkehjem.


Korslagda fingrar, i stygnat förräderi.
En hemlighet bruten, en sluten melodi.
Ett hål som gräver sig uppåt.
Socialdemokrati.

Sysselsättningen är inte det viktigaste längre.
Säger Feldt och tar ännu en klunk ur sitt vattenglas.
Hur menar du nu frågar hon.

Jag säger bara som det är, säger han.
Som det har blivit.
Folk glömmer väldigt snabbt.
Hur det en gång var.

Nu kommer det en ny fattigdom.
Ett nytt slaveri.




Fri vers av Nikolaj
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-10-17 10:23



Bookmark and Share


    Szpielmann
Superbt! Skrev själv en dikt i samma ämne idag, känns mer än relevant i tiden.
2012-10-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Köp aldrig vatten på import till pris av mobbat svensk mjölk bonde!
Och kött på grisfilé färgat med ungersk röda gift döpt till pris av oxfilé.

Nu kommer det en ny fattigdom.
Ett nytt slaveri.
bra och sant/

diana
2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj