Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heja, heja!


Jag vill leva, jag vill dö.
Jag vill smälta ut i snö.
Vakna ur ett mollsvart frö.

Vi är vackrast, vi är bäst.
Vi som lever i en gest.
Inuti en häst.
Av trä, helt tom inuti.
Av järn, mörk som natten.
Som den där katten...
Så rullar bollen över bordet.
Barnets lek med övermodet.
Ett skepp kommer lastat...
Med violer.

C som i Citronil.
D som i Doxygen.
S som i solen.

Davids kamp om tronen.
Hans avundsjuka sånger.
Dessa ändlösa gånger.
Till Gud.
Som älskar alla barnen.
Gul och röd...och vita skratt.
Dragna ur en trollkarlshatt.

Och så Fader Vår.
I ett sår.
En törnetagg.
I morgondagg

Ge mig ett A!
Ge mig ett B!








Fri vers av Nikolaj
Läst 324 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-19 11:25



Bookmark and Share


  Annika Persson
Israels konung ca 900 f.K.
David stridshjälten som dräpte Goliat.
Äktenskapsförbrytaren.
Den givmilde ledaren.
Sångaren och skalden.

Vänta till våren, Leviatan.
Låt skeppen segla när isen på haven smält.
Då ska du ge sjömännen deras mat.
Och de ska tacksamt ta emot ditt bröd.
Du lägger handen på deras huvuden efter deras vedermödor
på sjön och ger dem deras föda.
Och de tackar.

2012-12-12

    ej medlem längre
Härliga rader..
2012-09-20

  AgnesP
Absolut underbar. Från först bokstav till sista.
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj