Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittegods


Kråkornas sluga i tallens topp och så din avlånga skugga.
I solens sista strålar.
Ditt långa hår, din smala hals.
Dina händer när du drar jackan intill dig.
Som en beredskap.
Ett skal.
Vi är som döende dagsländor, säger du.
Alla är vi ju det.
Döende dagsländor.
Rädda för mörkret med våra genomskinliga vingar.
Söker ljuset ända in slutet.
Som malen.
Vägrar att förstå.
Och vi ser kråkorna lyfter.




Fri vers av Nikolaj
Läst 316 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-09-04 19:08



Bookmark and Share


  Nanna X
fin, väcker minnesbilder..
2012-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj