Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låt mig nu presentera; Min älsklingsstad, Västervik


Obeskrivlig kärlek


Känslorna slår mig på en gång
Jag kliver ut i natt så sen
Min ensamma vandring blir lång
På gata byggd av kullersten

Älskar stadens rosor tunga
Som pryder alla husens hörn
Känner livet och vill sjunga
Om vackra rosor utan törn

Ser hur sommarsolen leker
På de färgglada husens tak
En bris min heta kind smeker
Allt gör mig säker på min sak;

Jag vill tillbringa natt och dag
Här, där min själ för alltid bo
Mitt hjärta slår ett extra slag
Och mina sinnen kan få ro

Från ruinens brant hörs musik
Trubadurens stämma eka
Sommarluften fylls av mystik
Då gitarrens toner leka

Sakta finner solen vila
Bakom himmelsk rosa slöja
Men nattens timmar ej ila
Vi kan låta sömnen dröja

Promenadens slut är hamnen
Där slår jag mig ner, trött men glad
I mitt huvud ekar namnet
På min vackra favoritstad

Västervik




Fri vers av frozen_yoghurt
Läst 825 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-30 17:42



Bookmark and Share


  Henrik Nilsson
En sådan fantastisk kärleksförklaring att jag egentligen saknar ord. Måste bli ett besök i staden, verkligen! Tack för dina ord.
2006-11-03

    Facky
otroligt vackert skriven dikt! bra jobbat!
2006-10-07

  sorgsen
Snyggt skriftat med klockrena rim.
En fröjd för ögat!

Den enda versen som inte var perfekt var ju den i slutet med
"hamnen" och "namnet" men men;)
Du får läsa den sluddrigt

Mycket inspiration och fin känsla

skriv på tjejen
2006-01-31

  mb74
mycket bra skrivet,det är en fin stad:)
2006-01-30
  > Nästa text
< Föregående

frozen_yoghurt
frozen_yoghurt