Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första människan


Jag får träningsvärk så här direkt efteråt.
Ja efter en timme eller två.
Av gammal vana antar jag.
Och vidskepelse.
Fåfänga kanske.
För jag vill inte bli gammal.
Men inte överdriva det heller.
Inte springa Stockholm Marathon.
Men kanske spela fotboll.
Då och då.
Ja det drömmer jag om.

Att jag spelar fotboll och att Albert Camus står i mål.
I Algeriets gamla dräkt, den gröna och vita.
Utan handskar, i långa byxor och en sliten keps mot solen.
Spottar han i händerna och försöker få mig att skjuta lågt.
Nere i hans vänstra hörn.




Prosa av Nikolaj
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-04-27 16:47



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
håller med A. det är något med den omöjliga mixen som ändå fungerar - väcker en...
2012-05-05

  AgnesP
Det är för mig något ofångbart med den här texten som fångar:) Kanske är det kontrasten mellan fotboll och Camus. Jag får fundera:)
2012-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj