Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att kämpa för mina barns skull

Mörkret nu faller ner över vårt lilla hus
jag tänder några ljus.
Jag hör hur vattenkokaren snart är klar,
snart doftar det av russian brakefast.

En mys kväll i soffan,
med en bra film
och med älsklingen förstås.
Barnen dom sover nu,
är i drömmens land,
hoppas att deras drömmar där blir sann.

Jag tittar på min minsta dotter och suckar tyst för mig själv,
tänk vad livet är enkelt när man är liten.
Ha hela livet framför sig,
kan bara hoppas på att dom får ett bra liv.
Att dom får den utbildning,
det jobb som dom vill ha.

Den tanken gör mig bara starkare, i min politiska roll.
Att kämpa för mina barns skull,
för att dom ska kunna få det så bra, det bara går...




Fri vers (Fri form) av Bellia
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-04 21:44



Bookmark and Share


  Maiah VIP
Jag uppfattar en tacksamhet över livet i din text, det är härligt. Jag får en tankeställare över en fundering som du uttrycker när du skriver "tänk vad livet är enkelt när man är liten" Är det verkligen lätt att leva när man är liten? jag är inte så säker på det (arbetar med barn i de yngre åldrarna) men i jämförelse med oss vuxna så har de inte samma yttre ansvar som oss men det gör inte deras liv lättare.

Att kämpa för sina barn är det viktigaste i livet!!!
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Bellia
Bellia