Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evig rörelse


Armhävningar och situps.
Övningar för ryggen.

Andas ordentligt mellan varje repetition.
Varje gång kroppen nuddar golvet.

Tydliga blodådror, svettens dropp.

Din kropp är gjord för rörelse.
Gjord för att sparka och slå.


Det var en jul för längesedan.
När Fanny och Alexander visades på TV.
Och hans pappa frågade rätt ut i luften.

"Tror du att Bergman skulle ha blivit så hyllad om han varit en vanlig arbetargrabb.
"Om han kommit ifrån ett vanligt arbetarhem?"
Jag vet inte svarade hans mor.

"Vad är det för en fråga egentligen..."




Fri vers av Nikolaj
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-05 00:45



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Dina texter manar till djupare eftertanke och det tycker jag om.
2012-09-18

  Brachmin
Sista (Bergman-) delen var väldigt välgjord, varenda ord kändes välut-tänkt!
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj