Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

St. Patricks Day


En irländsk poet stövlar ut mitt på gatan.

Han skriker och faller i hela sin längd.

Över sin bror i Derry som just blivit hängd.

William, skriker han, William min bror!

Vad ska jag säga till vår kära mor?

Vad ska jag göra, säg, bara säg!

Ska jag också slå mig in på din väg?

Men han dog där på gatan, av hjärtat som brast.

Mitt i gråten, lätt som en trast.




Fri vers av Nikolaj
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-05 14:31



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Mycket fin Irish dikt under min läsning en kolltrast sjunger så vackert på fasadsida.
Jag älskar syskon stämningen mellan bröder där kärlek är hundra procent och respekt för mamma men på olika nivå i barnens sinne;
Hopas forsätter på tema ….
Diana
2012-05-15

  Nanna X
härlig fart - jag vill läsa del II!
2012-05-08

  revolver
Får mig att tänka på The Stone Roses -Made of stone
2012-05-06

  AgnesP
Som en liten novell. Så mycket historia i de få orden. Gillar.
2012-05-05

    ej medlem längre
Irish allways!
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Nikolaj
Nikolaj