Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://hem.passagen.se/dagligkraft/ Bild köpt i USA


Behärska världen!


Den här texten

har betytt enormt

ända sedan 70 talet

för mig personligen


Istället för att klaga

gråta och gnälla över

rådande förhållanden

tala med Gud om förändring!


En dag ska vi ångra

så djupt ångra

att vi inte bad mera

då vi ser resultaten

av ihärdig bön


Även om Du sitter isolerad

kanske inom fyra väggar

kan du bli en betydande

kraft till förändring av världen


Bibeln har en berättelse om

den ihärdiga kvinnan som

blev bönhörd för att inte helt

pina ut den hon bönfallde...


Matteus berättar också

om kammarbönen

där vi lovas svar

"uppenbarligen"


Det är bara en mycket

ihärdig hängiven

uthållighet som

är förutsättningen

för bönesvar


"Närma er mig

så skall jag

närma mig er"

Jakobs brev 4:8




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-06 07:39



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Att be till något större som finns är underbart!
Man behöver inte för den skull vara troende bara man tror på det som finns inom oss ;.)

Fin text!

/ kram
2012-05-07

  Annie b'larsson VIP
Jag har i mitt liv, bett många gånger; ibland har det hjälpt, ibland inte.

Men jag kommer tänka på något annat, något liknande, som handlar om att be:
Det var i filmen "Nyckeln till Frihet".
Huvudrollsinnehavaren sitter på många år, oskyldigt dömd för mord. Han vill upprätta ett gediget bibliotek i fängelset. Han skriver till alla han kan komma på och ber dem skänka, böcker, magasin, skivor mm. Han får nej. Han skriver 76 gånger och får nej. Den sjuttiosjunde gången han tillskriver dem, orkar de inte med honom längre, utan skänker honom allt han begärt.

Han var uthållig.
2012-05-06

  ResenärGenomLivet VIP
Jag läste en gång; "Känns Gud långt borta? Vem tror du har flyttat på sej?" Det gäller att hålla sej nära och vara uthållig.
2012-05-06

  marie-helene
Bra och viktig text...vi får sporra varann
så att vi aldrig ger upp.... Tar texten till
mig...
2012-05-06

    ej medlem längre
För om du ber ger Anden svar. Tar det tid var ihärdig å långmodig!
2012-05-06

  Kerstin VIP
Om varje människa förstod eller kunde se in i den osynliga andevärlden vad som händer när vi ber skulle vi se en verklig strid och bönen som ett vapen.
2012-05-06

  Rise Little One
"Även om Du sitter isolerad

kanske inom fyra väggar

kan du bli en betydande

kraft till förändring av världen"

Det väcker massor av funderingar...
2012-05-06

  anits VIP
Så sant skrivet, stor applåd
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP