Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter ett år av prov upptogs man till provsyster och fick eget rum. Året var 1960 Jag sitter längst till höger.


Provsyster på Ersta Diakonissansalt i Stockholm.


Det roligaste minnet jag har

från provelevsåret var då

jag lurade "elevmamman"

att jag låg och sov...


Jag hade av misstag kvar

en egen portnyckel

Vi bodde två och två i

rum med skjutdörrar


Utegångsförbud

utan vid speciella

tillstånd och tillfällen

Fönster ovanför dörren


Min rumskamrat bortrest

Jag släckte lampan så

elevmamman syster Gull

skulle tro att jag somnat


Jag lyckades bra

och hon gick förbi

Själv var jag hos

en bror i Bandhagen


Min bror gick på

Konstfackskolan

och hade för mig

spännande umgänge


Det som var förbjudet

var lockande fast

jag var nitton år

ovetande om livet


Syster Gull lever inte längre

och jag tror att hon kan le

åt detta från sin himmel

idag...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-05-07 13:16



Bookmark and Share


  Vici
Tack för att du berättar och
delar med dig!

Idag är väl allt som lockar
"tillåtet" och hur kul är väl det...
;-)
2012-05-15

    ej medlem längre
Lite fifilureri kunde lätta upp allt allvar unga provsystrar mötte.
2012-05-14

  Miss Mi
Du är dig lik fina Du! Fina minnen med.
2012-05-10

  aol
roligt minne du delade med dej av,
2012-05-10

  bittemi VIP
Känner igen den sortens minnen som lockar fram ett leende!
2012-05-08

  anits VIP
Tack för att du delar med dig
av ett fint och spännande minne
2012-05-07

  Ljusletaren
Tack för foto och ett underbart minne från din tid som provsyster!

/kram
2012-05-07

    ej medlem längre
Rolig minne...
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP