Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagbok: fortsättning, upprepning


OCH HAVET INOM



jag dricker

kvällens sista droppe


och från ett fönster ser jag regnet

som faller

och människor utanför


i min mobil väntar

alla samtal

i mitt hjärta

alla känslor


dagarna flyter sömnlöst ihop

tusentals färger och intryck

en ström som rinner

nedför

min strupe

mellan mina fingrar

över min kropp


och nätterna

korta ögonblick av tystnad

som fyller mina lungor

och jag tänker

har jag inte förbrukat

mina ensamma andetag


snart


rösterna i telefonen

brusar som snäckskal

likt havet mot örat

jag drunknar i deras tröst


de andas försiktigt mot fönstret, de viskande snöflingorna

ett av få tecken på att tiden rör sig och vinden - en melodi

långsamt utdraget viner

skriker

efter vår


en önsketanke


det är inte bara jag som saknar oss


men det var inte jag som valde ensamheten


så jag skriver ett par ord

ett par ord

men inga löften


det finns bara så mycket man kan göra

för att glömma


och ju fler gränser jag passerar

desto fler regler finner jag

att bryta



och det händer

att jag tar mina händer

och drar sakta över min hud

jag låtsas att det är dina händer

varje gång det händer

nästan varje kväll


och jag ser

ditt ansikte

i varje ansikte

jag ser


och mitt hjärta

under händer under hud under kött

under revben under allt underbart

fyller mig och mina tomrum

håller kvar dig

inom mig


för det som skapar dig krossar dig

som fyller dig tömmer dig


det undgår vissa - kryper på andra


det väntar för alltid

på oss alla


mantrat på repeat i mitt huvud


det väntar för alltid

på oss alla











Fri vers (Fri form) av Johannes
Läst 767 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-05-07 15:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En väldigt vacker och känslofylld text. Radbytena ger dikten ett andrum, en paus att stanna upp och tänka på orden man precis läst. Varje ord blir betydelsefullt för helheten. Snyggt jobbat.
2012-11-17

  Ms Lovecraft
Ingressen är som en dikt i sig. Formuleringarna och bildspråket är välbekanta. Jag gillar den till synes ändlösa känslan, som inte alltid är så önskad:

"och ju fler gränser jag passerar

desto fler regler finner jag

att bryta"
2012-05-10

  nyctalope
åh fy helvete vad vackert.
2012-05-09

  Teresia Ridell
Fyllt av kärlek med hopp i en slags hopplöshet.. Fängslande ord som inte släpper en utan håller en kvar..... Starkt berörande !
2012-05-09

  Betraktaren
Avskalat och prunkande. Taktfast och beskrivande. Fint tycker jag. / Z
2012-05-09

  surface to air
Så fint skrivet och väldigt berörande
2012-05-07

    ej medlem längre
En text som fullmatad av känslor att jag inte kan sluta läsa den.
2012-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes