Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur led är tiden

Snö på körsbärsträdet
en solig dag i maj
rimfrost på grenarna
kring rosa blommor

Vinterkängan värmer än
när våren har börjat
en midsommarmorgon
hörs gökens glada rop

Fotboll på vintern
och ishockey i maj
seriespel i bandy
i en inomhushall

Julgranspynt i oktober
i storgatans affärer
tomten kommer säkert
långt före Lucias ton

Skidstavar på barmark
då man ska motionera
bad i en öppen isvak
när vinterkylan biter

En sås till söndagssteken
är smaksatt med choklad
i ugnen gräddas pizzan
med inlagd sill och skinka

När man ska gå på fest
så duger ej kostymen
nej urtvättade jeans
är det som gäller nutid

Snö på äppelträdet
ur led är tiden
frost täcker grenarna
runt vita blommor




Fri vers av ULJO
Läst 280 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-08 04:37



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skaldat. =)
2012-05-09

  anits VIP
En mycket vacker dikt
och en talande bild till den
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO