Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt finns publicerad i en antologi utgiven på bokförlaget Astrate inför millennieskiftet, och heter 200 om 2000 200 svenskar som skrivit om årtalet 2000. Bidragen till boken är utvalda i en poesitävling. Sammanlagt kom det in 4000 dikter.


Framtidsland

Oviss är den nyplöjda åkerns höstskörd, och oviss din vandring in
i ett nytt millenium.
Den skörden skall inte bara ge dig föda, utan även kärlek, glädje
och gråt.

Du kan möta den nya tiden antingen som en puppa i en kokong,
eller som den fria fjärilens
lätta framfart från blomma till blomma.

Val är aldrig lätta, men ingen får en uppgift som man inte klarar att
hantera, för själen har en starkare kraft än själva livet.

Framtiden är din egendom, men någon tydlig bruksanvisning hur
den skall användas finns inte på något språk.

Tiden närmar sig, den är i klart sikte, så om du öppnar dina ögon,
och dina armar och lyssnar till din inre röst, kan du se och möta ditt öde
utan någon fruktan.



Lindha W Gustavsson 1999




Prosa av Lindha W Gustavsson
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-08 10:41



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så vackert och sant dina ord är.
Vi har valet själva att göra något bra av vår framtid ... sant!

Gillar och gillar mycket/ kram
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson