Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ophiocordyceps_unilateralis




Ophiocordyceps unilateralis (tankasvit)

 

jag reser nu, jag

ser ett ljus som de andra

inte förmår se

 

jag äntrar den här stängeln

luften är klarare där

 

*

 

de förstår inte

de lever platt mot marken

något värmer mig

 

här mot blad jag själv har valt

skall jag slipa käkarna

 

*

 

ljuset fyller mig

det här är det rena och

det enda sanna

 

ingen har någonsin känt

precis så här som jag gör

 

*

 

det är nog precis

innan fruktkroppen brister

livet äger rum

 

ögonblicket på bladet

evinnerlighetens hopp

 




Bunden vers (Tanka) av Tomas Söderlund
Läst 258 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-10 10:29



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
starkt skrivet och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. starkt..
2012-05-18

  Erik H.J Hultin
Svindlande lätt om det unika ögonblicket vari livet äger rum, tycker om luften mellan raderna, ger utymme för eftertanke. Fint!
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund