Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ovanligt många här läser in mitt privata i denna. Varför det? Denna text kom till utifrån en inre fläkt; ett hugskott, några ordfragment. Lite gråtrist att jag måste nämna detta.


Självbehärskning

Du vill inte ha mig. Jag är ur fas, i dålig form, jag vet. Jag är inte lösningen. Jag är formlös. Jag är lös, lös, söta. Jag har inget ärr på munnen, inga hårda ögon, inte seniga händer. Jag är trött, glanslös och utan skärpa. Det skiner inget om mig. Jag är matt; jag borde söka jobben, jag borde skaffat läsglasögon, jag är tung, jag borde söka vård. Jag har ett förflutet, men ingen historia som satt sig, annat än som fläsk. Det är som vått socker i benen. Jag rör mig i honung, som en fluga. Jag är den blöta tidningen på den stängda uteserveringen. Du säger att ingen har gjort det jag gjorde med dig. Inte sådär på morgonen, från sidan, innan riktigt vaken, med fingrarna i munnen; mina i dina, dina i mina. Nästan medan du sov. Medan vi nästan sov. Men du vill inte ha mig.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 377 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-10 21:41



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
detta är en fantasi. Utifrån en känsla. Punkt och slut.
2012-05-12

  Per Teofilusson
nej, inte på riktigt, Stenen. Jo, på riktigt i mitt inre; som vindar.
2012-05-12

  Per Teofilusson
Gunnar: detta är inte dagbok, utan prosa/dikt. Som allt jag skriver. Så du kan inte ta för givet att det handlar om ngt aktuellt i mitt yttre privata liv: tror jag mixade tre kvinnor till en här för övrigt.

Dina klokord tackar jag ändå för.
2012-05-12

  Per Teofilusson
nog är dina rader äckliga, Boris. Mina är det inte.
2012-05-12

  Annie b'larsson VIP
Det är inte så att jag hoppar över innehållet för det är ju texten som räknas, men vet inte riktigt vad jag ska tycka om den. Texten i sig flyter på. Får för mig att den är skriven nästan som i lite ilska.
Du är ju en av dem som skriver riktigt bra, så man vågar knappt ens med positiv kritik; men jag skulle skippat ett och annat kommatecken så flyter det ändå bättre.
2012-05-11

    ej medlem längre
Mmm, det är gott att göra det i smyg från sidan tidigt på morgonen innan hon ens vaknat, tjutet skär gott då hon tror hon blir påsatt av sin pappa igen som när hon var liten. Sen börjar hon skamnjuta och vill ha de skitiga fingrarna i munnen som nyss varit därnere och pillat henne därbak.

Den här texten är lika schaskig, som denna anmälan samt dess innehåll. Ett gott betyg.
2012-05-11

  stenen/ Yv Ericsson
som ett våtvarmt möglande omslag. och vem vill ha det?
jävligt bra! och säkert väldigt på riktigt
2012-05-11

  Gunnar Hilén VIP
Bra försök ändå ! Mycket bra Per ! Vissa kvinnor förstår inte sitt eget bästa. Inte andras heller. De är blinda helt enkelt. Du får ta det så. Jag har tagit det så hela livet. Inte för att det har hjälpt men för jag har sett det så.
2012-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson