Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns som sång också http://www.youtube.com/watch?v=6n0wNYcsTAU


I dina ögon


I dina ögon kan jag simma
även om vattnet skrämmer mig
I dina händer kan jag vila
när oron och tvivlet äter mig


I din famn vill jag bäras
över groparna i livets stig
Ur din mun vill jag dricka
livet och kärleken till allt


Du är stark och hård som klippan
som havet piskar vattnet mot
Du är spröd och skör som orden
som skrivs med krita på klippan


Du är stor som själva solen
som lyser genom molnens sprickor
Skrämmande och stor och farlig
ändå den som får allt att växa


I din ålderdom vill jag finnas
och känna livet sippra ut
Med din själ vill jag simma
ur kropparnas jordiska bojor




Fri vers av Göran Byrén
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-17 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Byrén
Göran Byrén