Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagar, veckor, månader och ett liv efter.

Tid som kalkar de ådror som suktar ungdom,
där spegeln skapar ångest och flykten blir förhoppning.

Det är sekunder av krampaktig glädje som rinner ut ur förnuftets objektivitet.
Ensamheten med själen blir trohetens enda ansikte och där forsar lögnen genom intellektets enda försvar.

Tid är arv av generationers labyrinter och utgången finns bara djupt inom.

Kan så enkelt älska dig och klockorna, då tiden står stilla.

Sen minns jag åren som flutit genom vener, pumpats av ett trött hjärta och funnit att jag är en del av miljarder i en solstorms flykt från tid och rum.

Det vackra är tidlöst,
utan fåror av fängslande fördomar som aldrig inser det självklara.

Att vi är unika bortom ålder.




Prosa av Max Poisé
Läst 200 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-20 20:54



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Det luktar åldersångest Max!;) och det är ju så, ju äldre man blir desto mer fixerad vid tiden blir man, att helt enkelt stoppa den då snöret bara blir kortare som Catarina Edin nyss skrev... Tidstrenden på Poeter:)
2012-05-21

  aol
vackert ja vi våra jag är formade till univirsell storhet,
2012-05-20

    ej medlem längre
Det vackra är tidlöst...just så...
2012-05-20

  Rise Little One
"Det vackra är tidlöst,
utan fåror av fängslande fördomar som aldrig inser det självklara.

Att vi är unika bortom ålder."

Alldeles riktigt... Ålder är bara en siffra som vi behöver för att stilla det matematiska sinnet.
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé