Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
flerhundraårig ek i Wanås slottspark, fotad av mig höst 2011


Tillverkan

Inuti den gamla stammen

fårad sträv bark på

Det verkar som om

det är där det händer

Mina händer känner liv

via bark varm

 

Till intet görs allt om hösten

som det verkar

Men det är en vila bara

Det går över är en övergång

 

Tiden går för evigt framåt

Den försvinner ej

Någonsin

Tiden är faktiskt oändlig

Både bakåt tidigare

framåt även, ingen ända

Även om det verkar så

 

Tiden är en cirkel

och en linje, på en och samma gång

Inuti den cirkeln sitta vi

Snurrar fort, ibland för fort

Ibland för sakta, snurrar sakta

Nuet förnyas hela tiden

Annars är det ingen tid

 

Till våren kommer

samma åter sommar sedan

höst och vinter

Ny till oss

Att verka

Om igen

I ständig

Tillverkan

 

 

2012-05-22

Emca © 2012

Se gärna även nedanstående dikt.. som mycket påminner om denna på något vis, tyckte jag..:)

~ Gobeläng ~




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 969 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-05-22 17:03



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Suverän.
2012-07-16

  aol
en sann klok iaktagelse av ett fint diktarjag,
2012-06-23

  Magica VIP
Mycket fint, fin bild!
2012-06-18

  Samuel E. Rajeus VIP
Ja "Nuet förnyas hela tiden"
Men det känns att det går alldeles
för fort.

vart tog dagarna vägen?

var hörs mors vackra
och kärleksfulla visor?

var finns blommans
vackra doft?

Det känns att allt är
bara tankeverksamhet ibland.
2012-05-28

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vackra rader. =)
2012-05-24

  Linda CH VIP
Mycket fin och tänkvärd! Många applåder!
2012-05-23

  limerick
Hoppingivande, skön vårpoesi
2012-05-22

    tramp
Klokt och vackert på en och samma gång väldigt bra skrivet och passar bra in i vårens tid.
2012-05-22

    ADI Nehlin
fin, fin
2012-05-22

  the apache kid VIP
mycket bra!
2012-05-22

  Ninananonia VIP
Tyckte om den :)
2012-05-22

    ej medlem längre
Bra! Annorlunda!
2012-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)