Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsätter på det här temat då det är där jag befinner mig nu. Egen bild från Tiveden där tankarna föddes.


Synden som så hårt omsnärjer oss


Syndmedvetande är ett mänskligt privilegium.


Djuret kan inte synda. Det måste blint lyda sina instinkter.


Detta mänskliga privilegium förnekas emellertid av många nu för tiden.


Man talar om psykologiska orsakssammanhang, för vilka människan

inte är ansvarig.


Synd är ett religiöst begrepp.


Finns det ingen Gud så finns det heller ingen synd - bara på sin höjd


moraliska svagheter.


Det är förfärligt då en människa blir medveten om sin synd.


Skuldens börda är tung att bära.


Det är de människor man inte kan gottgöra den skada man gjort dem,


människor man inte kan nå med en bön om förlåtelse.


Vad skulle man inte i en sådan stund vilja ge för att få höra från Frälsarens

läppar:


Var vid gott mod, min son, min dotter, dina synder äro dig förlåtna!


Förtvivla inte!


Den som förtvivlar har föga motståndskraft mot de frestelser som möter.


Förtvivla inte!


Guds kärlek omfattar alla, även de människor som du har syndat emot


och inte kan nå med en bön om förlåtelse.


Guds kärlek är allsmäktig och kan gottgöra vad du brutit.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-23 12:09



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
En vacker bild dessutom ...
2012-05-27

  Eaglemountains VIP
vackert - och sant! "Guds kärlek är allsmäktig och kan gottgöra vad du brutit". Tänk om vi kunde ha detta i tankarna hela tiden, utan att tvivlens föreställningar hela tiden går in och stör ...
2012-05-27

  anits VIP
Så fina rader som jag tar
till mig
2012-05-23

    ej medlem längre
Javisst, men bäst är att gå i bikt!
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP