Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid för lite värme?




I en värld så kall och frusen
står ett litet människobarn.
Hon är en av många tusen
kylan snärjt i sina garn.

Hon sträcker fram sina händer
i en tyst och bedjande bön.
Hon vill bara värma sej lite
på någon annan i kön.

Men ingen har tid för henne.
Alla tänker bara på sitt.
En tår trillar nerför kinden
och blir till isande vitt.

Hon sveper sin slitna kappa
runt sin tynande lilla kropp.
Finns det då ingen som bryr sej?
Finns det ingen som ger henne hopp?

Sakta hon sjunker till marken,
vilar huvudet mot en sten.
Ligger där länge och tittar,
men ser bara en massa ben.

Ljuset i ögonen slocknar.
Kroppen blir stel och kall.
Snön faller över henne
och bildar en liten vall.





Är det så här vi vill ha det?
Att alltid ha skygglappar på?
Det kostar ju ändå så lite
att dela sin värme ändå.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 479 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-05-23 21:10



Bookmark and Share


    Evighet
Tänkvärd, iskall, vacker och underbar.
2012-07-23

  alvan
Berörande och tänkvärt... alla kan vi sträcka en hand. Vi behöver varandra!
2012-06-15

  Ljusletaren
Gillar din text mycket.
Vi måste lära oss att se alla individer/kram
2012-05-31

  Bibbi VIP
Så tänkvärd.
2012-05-31

  mare VIP
Mycket bra skrivet, så sant
2012-05-28

  Barbro J
Du skriver väldigt fint du med.

Den här texten berör en verkligen o får en att tänka till.

Tyvärr så finns det människor som råkar ut för det här varje dag.

I detta hårda samhälle som det blivit...
2012-05-27

  soligajag_1 VIP
Sån värme !!!
2012-05-25

  Eva Langrath VIP
Välskriven text med viktigt innehåll
2012-05-24

  Christian Eriksson
bokmärker denna, det är kallt här, mitt i sommaren...
2012-05-23

    ej medlem längre
Du är värd all värme för denna helt underbart berörande text. Vi behöver nog alla ruskas om och öppna våra ögon.
2012-05-23

  bittemi VIP
Jättefin och angelägen text!
2012-05-23

  Lynx63 VIP
Bokmärkning så fin/tankar vaknar.
2012-05-23

  Peter Kohlm VIP
Bra skriven och mycket tänkvärd
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP