Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Om en mans vägar behagar Herren väl, så gör han också hans fiender till hans vänner." Ordspråksboken 16:7 Bild:"Utsträckt hand" http://www.youtube.com/watch?v=wZ4RFSreSNs


Räck mig Din hand!


Paulus talar om i Korinthierbrevet 5 att ej känna varandra på människors vis ty

den som är i Kristus är en ny skapelse där vi fått försoningens tjänst då Gud försonat oss genom Jesus Kristus som försonade hela världen med sig genom Kristus. Då ställde han icke människorna till svars för deras överträdelse utan gav oss budskapet om denna försoning.

En av mina söner har påpekat för mig att vi är ett stolt och bittert folk i Sverige obenägna till försoning och förlåtelse. Vanligt förekommande uttryck:"Jag ångrar ingenting!"

Hur skulle jag inte önska att vi kunde vända på den trenden genom vårt goda föredöme.

Matteus 5 lär oss att om vi kommer ihåg att "din broder har något otalt med dig...så gå först och försona dig med honom" innan du gör andra goda ting. Det står inte att jag måste inse min synd utan om "din broder har något otalt med dig"

Ibland om jag förmår att ta första steget mot försoning så kommer motparten också till ny insikt och det kan bli en god kedjereaktion.

Lyssna gärna av Göte Strandsjös fina text i länken som jag lagt ut ovan och räck mig din hand!




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 1105 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-05-28 15:21



Bookmark and Share


  Maria T
Öppna dina knutna händer
2012-06-03

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Tack för denna Bibliska text och uppmaning.. Ja vi måste/borde verkligen ta till oss detta för vi vet ju inte hur länge vi har varandra som syskon med på färden. Och så länge det heter "idag" så gäller det.. Tack igen, både personligt, och med vördnad inför ordet..
Var välsignad.. Säger jag med bägge händerna utsträckta..

Applåder+ Bokmärke

kb
2012-05-30

    maija tuori
Kloka ord ,tänkt om vi skulle kunna leva så som Jesus har lärt oss att leva ! tack Bibbi
2012-05-30

    ej medlem längre
kloka, visa ord!! *
2012-05-29

  anits VIP
Mycket klokskap i dina ord.
2012-05-29

  Johan Bergstjärna VIP
Ja... tyvärr så är vi detta landet dåliga på förlåtelse och försoning, det är skönt att ha någon att ösa all sin vrede och aggression på... men alla dessa skulle behöva läsa dina suveräna texter och Bibeln, tack för en givande läsning Bibbi!
2012-05-29

  Miss Mi
Tycker mycket om titeln och budskapet i din text. Om det bara berodde på en själv så vore det hälften lättare att nå försoning.
2012-05-29

    ej medlem längre
Men aldrig är det enkelt.
Fin sång.
2012-05-28

  ResenärGenomLivet VIP
Visa ord.
2012-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP