Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sand

 

Ett steg närmare misslyckandet
tog ett steg förbi   höll vi ännu andan
     pressad mot
den vässade pennan i mellangärdet

Formerna av kroppar:
som tåg av utklädda skuggor bara
rör sig omgärdade
     av väggar av ljus
är en geometri

alla cirklar är pupiller är
urtavlor är glas
     alla uppraspade sår är
timvisare suturnålar är liv

det står något intorkat urdrucket tömt
som sjuder sig
     nedsmält rakt in i kärnan
bytte jag alla möbler mot diabas

jag vänder mig om gång på gång
den står kvar
trär jag en tunn svart tråd
     rakt genom jorden
genom sprickorna, skrevorna

några kattstatyer
     fler än en, färre än fem
ligger intakta,
dolda under flygsand
     i tre miljoner år
glimmande omötta ögon
slipar sig till välde av eld




Fri vers (Modernistisk dikt) av Tomas Söderlund
Läst 252 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-29 09:31



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Ozymandias, (Shelley) kom jag att tänka på. Svårtolkat, men jag tror det handlar om tid, urtavlor, timvisare osv det döda ställt mot det levande, pennan i mellangärdet, historien mot nuet. Tolkat så gav dikten mig stor behållning. Känns spännande i vilket fall.
2012-06-02

  Monika A Mirsch VIP
inspirerande - tankarna flyter in i varandra - associationerna växer från sand till rymd
2012-05-30

  TrollTörnTrappan VIP
faktiskt, det här är verkligen sådan där poesi, som jag länge föreställt mig att den skulle skrivas, mycket nära arketypen av fri lyrik, inte alltför fri, hur det rytmiska låter sig läsas lagom bundet, i ansatser till mantran, ett klart kreativt språk, inte minst i "omötta ögon", "tåg av utklädda skuggor" och "något intorkat urdrucket..."
2012-05-29

  Casbah* VIP
texten skapar en sån stämning, vackert skriven och skimrande intellligent
2012-05-29

  cilax VIP
tycker om flödet
2012-05-29

  LenaJohansson VIP
bra dikt..gillar
2012-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund