Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att pendla i livet är en önskan om att resa och vakna någon helt annan stans.


TRE FIMPAR MELLAN SPÅREN

Tre fimpar
mellan spåren
6 och 21
inser att de är mina
tre dagar i livet
tre resor mellan
Varberg och Halmstad
Tre spår av mig mellan spåren
i världen.

Jag är
en utrotningshotad art
en skamsen rökare
ett 70talsoffer
på Malboroualtare
som ändå
på nåt underligt sätt
njuter av livet

Kampen börjar
om platsen
om integritet
mellan fnittrande tonår
och högt talande mobilkontorssamtal
lutar jag kinden mot rutan
och vill resa för evigt

"Föremål som sticker utanför kanten får inte placeras på hyllan!"

Jag sticker utanför kanten
men vill inte placeras någonstans!
Åtminstone inte
av någon annan.

Jag vill kliva av
i Köpenhamn
en allt för tidig morgon
Då Ströget är öde
och jag får hälsa på
de hemlösa
Jag vill vara där
vilsen och ljuvligt strandsatt
när staden börjar att andas

Tre fimpar
tre arbetslivsdagar
tre steg på min väg
mot långsamt självmord

Nu dundrar trettio ton tåg
in i min blick
och fimparna sprids i fartvind

"Nästa Halmstad"

Jag har ett märke
på min panna
efter klädhängaren
min blick rufsig av tankar
Stiger av

Arbetar
återvänder

Men

Någonstans lockar bruset
av fjärran
anonyma gator
våt ensam asfalt och främmande språk

Jag har min plats, min integritet
och lämnar spår i livet

Tre fimpar
i gruset
mellan
Varberg och Halmstad

"Meddelande om spårändring
tåget mellan Köpenhamn och Göteborg utgår från spår 2."

Skocken rör sig missmodigt
jag är ju inte ensam

Fimpar min fjärde cig
och vill resa för evigt!





Fri vers av Jan Linderoth
Läst 341 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-01 11:41



Bookmark and Share


  genni VIP
Underbart skrivet,

bokmärker!
2012-07-17

  Sanningsägaren VIP
och det är ju precis det du gör!!!
LIVET är resan
målet vette faen... om inte döden
och fimpa får du bara göra på ett sätt
Gott se dina ord här igen Jan!
2012-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth