Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart jag mej i världen vänder...



Jag kan höra din röst
i skogens stilla sus.
Den berör mej och ger mej
nästan som ett rus.

Jag kan se din målning,
din pensels sköna drag,
i kvällningen på himmelen
nästan varje dag.

Jag kan känna din andedräkt
i vindens lugna bris.
Den smeker mej och lovar
att ta mej ur min kris.

När regnet faller tänker jag
att det är dina tårar
som rinner ner, utför din kind,
när någon djupt mej sårar.

Solen lyser ner på mej.
Jag ser dina anletsdrag.
Strålarna de värmer mej
och styrker mej var dag.

Jag kan se och känna dej
var jag än är i världen.
Det känns så skönt att veta att
du följer mej på färden.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-06-04 15:07



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Underbart vackert! Den känslan känner jag igen som den djupa uppkopplingen och samhörigheten med "alltet".
2012-06-13

  Ljusletaren
Ord som berör mig långt in i mitt innersta ... tack!

/kram
2012-06-11

  lodjuret/seglare VIP
Väldigt likt en korsning mellan Boye och Ferlin. En mye vacker dikt som du troligen jobbat litet med. Den skänker trygghet i var 'liten' själ. Som en saga eller bön om kvällen, gör envar läsare till 'säll en'.
Den förtjänar sina trenne blomsterkvastar av di nyplockade o fräscha.
2012-06-10

  Maria T
Fin dikt
Gud blicker ner från himmelen
2012-06-09

  Rise Little One
Det är verkligen skönt att veta ...
2012-06-09

    ej medlem längre
Jag förstår att du syftar på något högre..jag är inte troende på det sättet , men vet du , det gör inget , jag tror på något högre , något bortom , fint skrivet !!!
2012-06-06

  Ljusletaren
Gillar detta och gillar mycket/ kram
2012-06-05

    ej medlem längre
En underbar mjuk och innerlig text.
2012-06-04

    ej medlem längre
i utmärkt sällskap!*
2012-06-04

  Änglaögon
Fint, ger en känsla av trygghet att ha nån som följer en...
2012-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP