Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1790-talet är en historisk intressant period 1792 som sagt mördades ju Gustav III, två år senare trilla Bellman av pinn. Man kan även nämna Voltaire och Rosseue,och framförallt den Franska revlolutionen, med avrättningarna på kungen och Marie Antioanette


Maskeradmordet 1792

Ikväll så ska det hända
ikväll så ska det ske

Mot helfvetet jag sända skall
kung gustaf nummer tre

Så väl har vi planerat vårat kunga attentat
nu skola vi befria våran stat

Nu ska vi tvätta bort detta självgoda flin
jag och greve Ribbing och Pechlin

Sen firar vi med sång och dans och segerns lemomad
för ikväll så smäller skottet av på operans maskerad

Ja ikväll så ska det hända
ikväll så ska det ske

Mot helfvetet vi sända skall
kung gustaf nummer tre




Fri vers av zallander
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-06 03:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander