Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i sanning c

 

Får jag bjuda fröken C, med
på en tur över bergen, genom
dalen i skogen nära där jag
bor,

Får jag lägga korgen full, fräken
C, med korv och rosé, får jag
säg, freken C, bjuda på en
tur

genom stilla regn, ett regn
som fångar minnen på rad,
genom bruten morgondimma,
bränd av solens dis, som torkar
passagens tårar, genom tallhed

och träd som lyssnar på vår gråt

säg, fryken C, får jag linda dig
en krans av mjukaste mossa
ängsull pors liljekonvaljer kaffeblommor

du vet såna med ett öga svartare än döden

Får jag bjuda fråken C, en minut eller
två, skaka filten ren från myror, öppna
flaskan med en hand och hålla två glas
i den andra, skära upp en skiva och
låta dig smaka direkt från kniven, utan
att skära – bara rista

 
låta blodet droppa från tungan säga allt ansiktet dolde

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-06-06 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP