Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmarnas mysterium



I tystnaden formas
bilder från förr.
Minnen genom
tankarna ila.
Intrycken knackar
på drömmarnas dörr,
när jag lagt min kropp
till att vila.

En bit i taget
lägger jag pusslet
utifrån dagen
som gått.
Alla de händelser
som jag har sett,
flätas samman
i stort och i smått.

Bilderna fladdrar
och bildar en saga.
Bleknar sen bort
och försvinner.
Minnen som kvarstår
är ganska vaga.
Aldrig till slutet
jag hinner.

Hur drömmar blir till
ja, det är en gåta.
Jag kan inget annat
än undra.
De kommer ju ändå,
så dumt det kan låta,
innan jag räknat
till hundra.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-06-07 17:39



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Fint! Drömmarna vill hjälpa oss förstå med sina ibland oförklarliga bilder.
2012-06-13

  Ljusletaren
Ljuvliga ord ... tack/ kram
2012-06-11

    ej medlem längre
Oh...så mkt oftare jag "borde" samla tankarna...innan och efter. Öppna dagarna och sen knyta ihop dem. Så fin dikt!
2012-06-10

  Maria T
Så vacket dikt
om drömmar
2012-06-09

    ej medlem längre
Skön dikt
2012-06-09

  anits VIP
Så vackert skaldat om drömmar
och deras mysterium
2012-06-08

  Bibbi VIP
Känner igen känslan så väl.
2012-06-08

  bittemi VIP
Ja drömmarna är en gåta. En fin dikt !
2012-06-08

  Filosofen2
Drömmar är ihopkok från dagen.
Vissa vill tyda, men det kan vara
svårt..

Vissa drömmar får en att
le, vissa gråta, andra bli
fundersam, för rätt som det
är kan någon man aldrig sett
dyka upp från ingen stans...

Drömmars mysterium
är en vacker dikt.
2012-06-07

    ej medlem längre
Fina tankar som formar bilder och lämnar mig i efteränksamhet.
2012-06-07

    ej medlem längre
skön, läsning!*
2012-06-07

  Christian Eriksson
Härlig dikt, behaglig att läsa, skapar mystik och djupa funderingar..
2012-06-07
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP