Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Några korta små reflektioner i skymningstid ...




En vän är någonting alldeles speciellt värdefullt att få ha!

Säg mig

- När natten faller på
och de allra flesta
går hem
var och en till sig

Mot vem har du då
att luta dig?

eller

- När dagen
ej ens orkar gry
och alla flyr

Vem är det
då som sig bryr
om dem som inte
ens kan eller orkar fly?

eller

- När din vän
dig verkligen behöver
är du då den 
som stannar kvar
tills allt är över?




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-06-11 18:33



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hold a true friend with both your hands”, /Nigerian proverb.
Diana.
2012-06-16

    Birgersdotter VIP
viktigt budskap i en vacker text
2012-06-16

  Junitvillingen
Sällsynt med sanna vänner - de som alltid finns där. Desto mer värdefulla är de. Som små diamantpärlor gnistrar de...vackra, äkta! Och en sådan vän vill även jag vara:-)) Mycket vackert formulerad text - vänskap är viktigare än många tror! Man behöver sådana att både skratta och gråta med - en vän är en oslagbar skatt...;-)
2012-06-14

  TT
...en text som berör med sitt buskap/andemening...gillar!
2012-06-12

  Rise Little One
Jag försöker leva upp till denna nivå ...
2012-06-12

  Armo
Ja det är jag! :) Och det är en fin dikt, en omformulerad JFK. Dont ask what your friend can do for you, ask what you can do for your friend!
Utsökt formulerat och skildrat! Bravo!
2012-06-12

  Maiah VIP
små tankar att sätta upp och påminna sig....
2012-06-12

  Magica VIP
...dock ibland är det tragiskt men nödvändigt att välja rätt vänner med, och ge och få i en relation är en självklar grund för en sann vänskap. Bra text! Kram...
2012-06-11

  Magica VIP
Ja det är smärtsamt utan vänner!
2012-06-11

  erkki
Javisst! Det var en fin och känslosam text. Men vänner skaffar man sig inte. Dem gör man sig förtjänt av.
2012-06-11

  Marja-Liisa Koski VIP
Så är det nog! Vännerna sina får man måna sig om! De växer inte i gren!
Kram!
ML
2012-06-11

  ResenärGenomLivet VIP
Fint att ha en riktig vän.
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP