Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto © "Happy blowball"


Jag lilla maskrosfrö

 

Jag skiner gul på ängen
min lyskraft doftar nektar
ingen befruktar mig
i pollendansen

Lyskrafts dagar drar förbi
förvandling i ett trollslag

Fötter tätt ihop
tisslar livets stora gåta
ivrigt längtas äventyret

slå egen påle ut i mark
få skina så som solen

Grannens stjälk
i barnets hand
pustas till ett moln
jag ropar lycka till

farväl!
 

Livets klarhet
känner mognad
tär i tankars djup
i väntans längtans

när...

Allt vi längtat sker
lyss till vindars sus

brisen sveper

sträcker mig på tå
det är dags

jag lossnar
svävar bort

Lilla jag
med plym så vit
svävar bort i tysthet
dit vindarna bär

mitt livs enda färd


Ingen vet min väg

skådar lyckans glädje
ler och känner mig så stark

 

 

© Chawa 2012

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-06-11 23:13



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mitt underbara maskrosfrö
med Livet i Din hand
kom landa stilla i min hand
o gro
Dina vilande små solar
må skina över vårt land
vårt duniga mjuka bo
Där på den strålande
maskrosängen
finner vi vår ro
2014-05-01

  gunnnar nylund VIP
En livscyckeln över maskrosen skiftande livsöde och fortplantningsdrift....
utlämnad åt naturens krafter, får nya vingar genom poetisk lyftkraft!!Fint!!
2014-05-01

  Tino
Underbar liten text om en blomma som förvånat många!
Du har en väldigt fin beskrivning men stycket;

"Lilla jag med plym så vit

svävar i tysthet dit vindarna bär

över äng och mark - mitt livs enda färd"

är oslagbart vackert.
och förloppet är fascinerande
Bravo!! :)
2013-04-16

  ULJO
Fint och insiktsfullt skrivet om en inte önskvärd men vacker blomma
2012-08-06

    ej medlem längre
Maskrosors Gud sträcker på sig
tar av gula hatten
i plymdräkt vit
säger
Tack fina människa
för att du känner in
mitt väsen
2012-06-13

    ej medlem längre
Så vackert du skriver!
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP