Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till de jag kände förr

Var det inte ett orätt
sätt
att helt glömma det fina som varit
och sluta bry sig, om de goda tider som farit

en gång var jag omtyckt av många
nu är jag omtyckt av några
de som förr stod mig mycket nära
många kära

har glömt
fördömt
gömt mig någonstans i ett minne, som inte längre finns till
tider som varit har gått till spill

då fanns jag för dem, då var jag uppenbar
nu är jag likt en bortgången glömd, och inte i minnen kvar
men jag har kvar mina närmaste, de som fortfarande bryr sig
tyr sig, till mig

ratad
nästan hatad
som ett får så svart, ökänt
jag finns ej ens kvar i det minsta minnesfragment

så göm Er då bakom minnesgluggar
göm Er bakom samvetslösa luggar
det kommer en dag då minnen återvänder
då man inte kan tvätta av sina gömda, glömda hågkomstens händer

om så sker, leta motiven
till varför ni tog kliven
bort från mig, och formaterade Era minnen
så hoppas jag att Ni en dag känner sorg och ånger i Era
så självbelåtna sinnen

och om, finn orsaken, tänk Er in i min situation
hur allt var innan många av Er dömde mig till en livslång och tärande destruktion
vi var en gång i tiden goda vänner
nu är jag den, som Ni, just Ni, har glömt, och inte ens känner …


© Ted Örnberg 2012-06-14




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-14 21:04



Bookmark and Share


  Annika Persson
Och ändå har jag en far som är norrlänning.

2012-10-19

  Annika Persson
I det här landet tror man att man
kan bete sig hur som helst.
Det är min fördom.
2012-10-19

  Annika Persson
Det här samhället är destruktivt.
Här får man inte vara någon.
Hellre tiga än tala.
Varför bor man kvar?
Svenska naturen
Svenska språket
I övrigt har jag väl fördomar
som alla andra.

2012-10-19

  aol
verkligen tråkigt att råka ut för sånt, men du har ju kvar dom som är äkta,
2012-09-18

  Maria T
Gläd dig över att du har
dina närmaste. De som
tyr sig till dig
2012-06-21

  anits VIP
Riktiga sanna vänner gör inte så mot
den som dom kallar vän, dom sanna
ärliga vännerna stannar kvar var som
än händer på livets stig, bättre några få
sanna vänner, än många som man inte
vet hur dom egentligen är, sann eller
oärlig
2012-06-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
En riktig vän
sviker inte
kommer igen!
Här har Du mig!
2012-06-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
En riktig vän
sviker inte
kommer igen!
Här har Du mig!
2012-06-15

  Ljusletaren
Riktiga vänner gör inte på detta vis!
Bättre få vänner och många bekanta än många vänner och få bekanta.
Det är du som går stäkt vidare ur allt detta ... så det är du som är vinnaren i låga loppet/ kram
2012-06-15

  Bibbi VIP
Rättelse: vers 17-20 ska det vara i Psaltaren 105
2012-06-14

  Bibbi VIP
Du har kastats i brunnen likt Josef. Se Psaltaren 105:17:20 och jag ber Dig ta fasta på verserna 19,20...
Din tid kommer.
2012-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP