Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur vill vi bli ihågkomna av andra? Som en kär vän som andra gärna lyssnade till, eller som en som andra helst vill glömma bort?


Lyssna till dej själv




Lyssna till dej själv
och hör hur du låter.
Är du stolt över orden
som kommer ut?
Har du inte lärt dej,
att ord som du säger,
på krokiga vägar
kommer tillbaka till slut.

Svart blir svart
och vitt blir vitt.
Med mångdubbel styrka
de kommer igen.
Det är du själv som väljer
om orden du säger
får mänskor omkring dej
att bli ovän eller vän.

Vill du ha ett liv
som du kan se tillbaks på
och vara riktigt nöjd med
det du sagt och gjort?
Tänk på vad du säger,
så att andra mänskor
ser på dej med glädje
i både smått och stort.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-06-20 18:25



Bookmark and Share


  träsnidaren
Den bundna versen funkar mycket bra. Känns verkligen talande och jag blev rörd av texten. Första stycket gillade jag mest!
2012-07-12

  Rise Little One
Jag finner glädje i både smått och stort från dina underbara texter vännen.
2012-07-10

  Tino
Tagen! Stycket:

Har du inte lärt dej,
att ord som du säger,
på krokiga vägar
kommer tillbaka till slut.

Verkligen kraftfullt! Du skriver med ett sådant flyt. Verkligen behagligt att läsa dina texter!
2012-07-05

    Pulvermos
När jag läser texter som denna blir jag lite kluven.
Å ena sidan så kunde texten skrivits av någon i propagandamaskineriet i Tyskland på trettiotalet, eller av Martin Luther Kings talskrivare.
Så nja texten säger egentligen ingenting. Mer än att författarens val av vänner riskerar påverka vad densamme säger.
Eller nåt.
2012-07-04

  Skogsfen.
Bra och kloka ord, tack för dem.
2012-06-25

  Maria T
Kloka ord
2012-06-24

    Birgersdotter VIP
Bra skrivet..viktiga ord
2012-06-24

  anits VIP
Jag instämmer i dina ord
som det är mycket klokskap i
2012-06-20

  Arne Ugglemosse
Påminner lite om Havamals visdomsord i tvåstavig vers.
2012-06-20

  Lynx63 VIP
Instämmer!
Kloka ord att bära med sig.
TACK
2012-06-20

  Bibbi VIP
Visdom på hög nivå.
2012-06-20

  Marja-Liisa Koski VIP
Ja, skriver under dina ord!
Kram!
ML
2012-06-20

  Änglaögon
Tänkvärda ord!
2012-06-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
En god väg
att följa inget
behöva dölja bara
att segla iväg glatt
på sin bölja!
2012-06-20
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP