Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten fundering efter att ha läst några texter här på poeter.se
som fick mig att nästan tappa modet och livsglädjen 

helt och hållet för en kort ögonblicks sekund ...




Tänk om vi vore lika bra ...

... på att tala om
vad vi önskar och vill ha
i våra liv och den tillvaro vi lever i ...

... som vi är på att 
räkna upp allt det vi inte vill ha
och allt vi inte vill bli

För att inte tala om
hur mycket duktigare vi är
på att tala om vad
som så fel på världen är
i allmänhet
men än mer
på att hitta fel
och ge negativ kritik
på allt och alla
som inte 
är så som det passar
vår egna
smak
moral och etik

Vilken den nu är?

För vi pratar ogärna om
hur bra och tilltalande någon annan är
eller vad vi tycker är bra
i den värld vi lever i

Önskar vi kunde vara 
lite mer generösa
och med oss själva,

inkluderat våran själ
och från det inre av våra hjärtan,

bjuda på
mer beröm
kreativt konstruktiv kritik
omtanke
hänsyn
kärlek

och inte minst
att tala om för någon
annan än blott för oss själva

att vi dem tycker om
och vad det är vi tycker om
hos den vi bryr oss om
och även den vi håller kär ...

Det är så mycket mer sånt

jag tror vi skulle behöva
skriva mer om även här ...

men än mer
praktisera
i ord och handling
i den verklighet
vi alla lever, verkar och lär ...

 

 




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-22 17:45



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Viktig bra text..
2012-06-22

  ResenärGenomLivet VIP
Så rätt du har. Vi behöver uppmuntra varandra mycket mer. Viktiga tankar du skriver.
2012-06-22

  Rise Little One
Viktiga synpunkter som man bör ta till sig.
2012-06-22

  Johan Bergstjärna VIP
Högst angelägen text, livsviktiga synpunkter
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP