Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu – bara mer sällan!


Drömsk insikt


Iklädd nattskrud ligger du,
plötsligt bredvid mig i en säng
Som en yrvaken Nalle Puh,
nyss uppvaknad på sin äng

Och du rör mig likt en blomma,
kysser bort min andedräkt
I dina armar vill jag komma,
genom lusten som du väckt

Som alltid är du tyst
Jag undrar vad du tänker
Fast du mig hungrigt kysst,
du garden inte sänker

Jag förstår dig inte alls,
men plötsligt vill du gå
Jag hänger om din hals,
men du vägrar höra på

Du vill precis som jag,
ändå flyr du bort
Du har din egen lag,
stänger om ditt fort

Det är då jag abrupt vaknar,
med insikten att jag saknar
och att du mig ville lära;
Förbjuden kärlek kan förtära




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 443 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-24 15:26



Bookmark and Share


  Knickedick
älskar Nalle Puh
2012-09-12

    Jan Cederlöf
Utmärkt text, bra rim och väl sammanhållet som vanligt.
2012-08-10

  Let it go VIP
En förbryllande lek
lustfylld med smek
tvekan och svek
är det äkta eller fejk

vi drömmer
vi letar
vi finner
vi tvekar
vi dömmer
vi ratar
vi glömmer
vi hatar

om och om igen
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för