Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lins mot horisonten

 

Sanden

var den som kom dem närmast

den omfamnade dem där de vandrade med nakna fötter längs stranden

den uppslöt dem när de uttröttade, efter kvällens lek,

vilade i vattenbrynet

 

Klipphällarna

som bredde ut sina famnar intill

fortfarande varma efter dagens soliga äventyr  

Molnen

som ännu kilometer bort

stoltserade med sin frånvaro

 

Vindspelet i hennes hår

där de vilade utsträckta på snäcksand;

ingen kunde ha fångat vinden mer levande

än denna lins

 

Ännu kan jag se dem röra sig

rytmiskt i midsommarnatten

med sanden som enda sällskap

 

linsen ser

men låter dem vara

 

© Birgitta Wäppling, 24 juni 2012

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-29 12:03



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Poetisk sommarbild...
2012-07-30

    Maria Malm
Den här dikten blir som en ljuv liten film om sommaren.
2012-07-30

  Michaela Dutius
En dikt med ord som rör sig skirt och slöjrikt och tar med sig läsaren in i bilden!
2012-07-29
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP