Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag är det 20 år sedan min syster omkom i en bilolycka. Till minne av henne lägger jag upp en av hennes dikter här.


Kärleksbrev


Gud har
väldigt många sätt
att visa oss
sin kärlek.
Överallt
kan man hitta
små kärleksbrev
från Gud till dig och mig.

Allt vackert vi ser
bär ett budskap
från skaparen:
"Jag älskar dig, var glad!"

Ett vänligt ord
eller ett leende
från någon medvandrare
är nog för att jag ska veta:
Han älskar mig!
Han bryr sig om
hur jag har det, just nu!
Han sände en budbärare.

Motgångarna
bär också Guds kärleksstämpel:
När de är över
har vi kommit varandra
ändå närmare, Han och jag,
och jag förstår
Hans kärlek bättre.
Egentligen
finns Guds kärlek till mig
i allt.
Om jag bara bryr mig om
att läsa hans kärleksbrev.





Eva 75.05.14




Fri vers av ResenärGenomLivet VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-06-25 15:43



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Jag läste Evas dikt utan att skynda, sakta, med tanke och jag blev gråtögd. Jag fann på nytt något som jag har hört tidigare men glömt då jag är inte mer än en vanekristen och kanske en hedning! Det lydde: 'Motgångarna bär också Guds kärleksstämpel'. Jag är ingen ateist men jag har saknat/ hade glömt(?) dessa ord.
2013-08-01

  Nina.H
Känner kärleken till Gud, hennes kärlek till alla,
och din kärlek till en älskad saknad syster.
Griper och berör..vacker speciell dikt som jag
förstår att du håller kär.
2013-04-09

  anits VIP
Starkt och gripande,tack
2012-06-27

  Siggesdotter
Läste precis nu att din syster skrev detta innerliga ... tack att du la ut det till oss andra! Hon gläder sig nog nu i Guds Himmel!
2012-06-26

  Siggesdotter
Så fint! Tack för ditt kärleksbrev!
2012-06-26

  kerstin skriver VIP
Tack för denna vackra. Den fick mig att stanna upp..
2012-06-26

    Birgersdotter VIP
Gripande
2012-06-26

    ej medlem längre
Starkt, tack.
2012-06-26

  Anya VIP
En gripande historia med en fin text!
2012-06-26

  Lars Hedlin
Ömhet i livet!
2012-06-26

    ej medlem längre
Känner ödmjukhet inför din systers dikt och en stor tacksamhet att du visar oss, hennes ord lever vidare nu....
2012-06-25

    ej medlem längre
Tack för att jag fick läsa detta underbara poem. Din syster hade en vacker själ.
2012-06-25

  Ljusletaren
Detta var ett fint kärleksbrev till både Gud och din kära syster. Tack för att jag fick läsa och R.I.P. till din systers 20-års minne.

/kram
2012-06-25

  Skogsfen.
Så fint, ett kärleks brev till Gud och en kärleksförklaring till din så tragiskt bortgångna syster.
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP