Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epilepsi betyder anfall (på grekiska)

Fallet fanns i varje steg
som ett ljud av en rörelse
Porslin som välter
kaffet över duken
när tyget dras med
mellan kroppen och bordskanten

En köksstol tippar bakåt
och blir liggande intill
benen som sparkar vågor
över trasmattan

Efteråt ska vi fortsätta som förut
Mormor får nytt kaffe,
kakfatet skickas runt
morfar tittar på klockan
Jag vet att han noterar tiden
och ikväll när hon somnat
sitter han uppe

Ett kryss för varje anfall
de senaste 30 åren
samt noteringar om skador
fyller almanackorna i svart skinn,
två veckor per uppslag

I tvåaxliga diagram
veckodag, klockslag
söker han mönstret
En anteckning i kanten maj 1993:

"Epilepsi är rena grekiskan,
trodde väl det! Betyder anfall
som betyder plötsligt utbrott
enligt svenska akademiens ordbok"

Efter det blir diagrammen färre
men kryssen fortsätter,
som en berättelse om praktiskt sorgearbete




Fri vers av Sara Boström
Läst 547 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-06-26 22:07



Bookmark and Share


  Katasterismi
viktigt. att sådant här också får texter.
2012-06-27

    ej medlem längre
gillar texten, bra!*
2012-06-26

  cilax VIP
älskar ditt strama språk i beskrivning av något som berör. Stramheten förhöjer det dramatiska. Första två stycken är som slow motion film med avlägset ljud
2012-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Sara Boström
Sara Boström