Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Herrens ord är rena ord, silver renat i degeln, guld sju gånger luttrat." Inspiration Psaltaren. Bild: slagg. Bön i djup nöd.


Herrens ord är rena ord.


Hjälp, Herre, de fromma är borta,

det finns inga trofasta människor kvar.


Alla ljuger för varandra,

talar med hala tungor

och falska hjärtan.


Må Herren tysta alla hala tungor,

den mun som talar stora ord,


alla som säger: "Vår tunga gör oss starka,

vi har ordet i vår makt,

vem är Herre över oss?"


De svaga förtrycks

och de fattiga klagar,


därför vill jag nu gripa in, säger Herren,

jag vill ge hjälp åt den som föraktas.


Herrens ord är rena ord,

silver renat i degeln,

guld sju gånger luttrat.


Herre bevara oss,

skydda oss alltid för detta släkte!


De gudlösa finns överallt omkring oss,

stor är människans uselhet.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-01 11:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Goda ord i God riktning! TACK.

* S *
2012-07-02

  anits VIP
Mycket bra skrivit och sant
2012-07-01

  Ljusletaren
Gillar och gillar mycket/ kram
2012-07-01

  ResenärGenomLivet VIP
Min första reaktion va; WOW, starka ord, men sanna.
2012-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP