Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med ny vy...


Älska mig inte!

Har dödat tusen hopp,
lemlästat min nakna kropp,
stannat precis innan euforin,
stoppat känslan före magin.

Trånat innan ovisshetens gåta,
vandrat iväg utan att förlåta,
smakat kyssar, varit blek
och varit makaren av svek.

Slagit mig blind på hoppet,
fruktat målet vid loppet,
skakat av längtan så skör
och väntat tills någon berör.

Det finns så många att älska,
så många att begravas uti,
att välja mina falska löften
så ser du sedan min sorti.

Svärtan är en ensam nyans,
blott en melankolisk dans,
ett rutschack förutan slut,
som fräter ilskt likt lut.

Du ser mig le vid ingång,
lockande blick och sång,
smeker din hand i rus
och tänder ditt levnadsljus.

Kysser dina ryggrads kotor,
tar alla dina brända notor,
lovar dig vid skenets ljus vaga,
att tillsammans blir vi aldrig svaga.

Det finns så många att älska,
många som kan dö vid din fot,
som kan skönja din doft
och troget slå sin rot.

Du finner mig alltid på natten,
en spegelbild på lugna vatten,
en tröst i gryningens timma,
ett hopp vid ljusets strimma.

Kanske är jag ditt härtats röst,
min varma famn om ditt bröst,
en len kind i cynismens värld,
någon som dig är värd.

Det som syns och brinner i veken,
är blott dina ögon med sveken.
Jag kysste inte din morgondag
för det är ju inte jag.

Det finns så många att älska,
ändå ser du bortom alla svek,
du ger dig nog av den dagen,
då jag plötsligt känner kärlek.









Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 273 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-07-02 17:10



Bookmark and Share


  shiiva
jag blir så tagen av dina texter
helt fantastiskt

2012-08-02

  Kjell A. H Lundin
... och det finns ju så många att, hm ja att älska kanske är för mycket sagt ... lockas till, vänslas lite, men detta är ju bara bagateller, dina ord brinner mer av hjärta och svunnen eld ... du har en briljans för kärlekens poesi och kraft! Stark text!

Sommarens kram till dig!
2012-07-03

  Hanna Mari Wallin
Underbar att läsa,så mycket känslor...som ger eftertanke...
2012-07-03

  Anya VIP
Känslor av bara tusan. Bra!
2012-07-02

    ej medlem längre
Fantastiskt!
2012-07-02

  Suzy med punkterna
Gav mig rysningar i hela kroppen...fantatiskt skrivet!
2012-07-02

  Daniela I
Underbart skrivet :)
2012-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé