Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lata dagar




Slappnar av i hela kroppen,
ligger där på sandig strand.
Känner solens strålar värma,
ser mot horisontens rand.

Lyssnar till de många ljuden,
dunket från en fiskebåt,
kluckandet av små, små vågor.
Skriket, när ett barn blir våt.

Känner doften utav havet,
utav tång som finns däri.
Bättre sköna, lata dagar
kan det knappast inte bli.

Och den svala, sköna vinden
smeker kroppen, het och varm.
Slår upp ögonen...ser taket!
Fläkten blåser på min arm.

Det är morgon, jobbet väntar.
Det va en dröm, ej verklighet.
Men om några korta dagar,
börjar så min ledighet.

Då behöver jag ej drömma.
Jag ska njuta, lata mej.
Bara läsa, skriva, glömma
stress och jobb! Men inte dej...




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2012-07-10 09:01



Bookmark and Share


  mare VIP
Fint, njut ;)
2012-07-17

    Birgersdotter VIP
Fint skrivet
2012-07-16

  Maria T
En härlig dröm
2012-07-15

  M M Mannheim VIP
Fin poesi! Tyvärr blir det lite för mycket av lata dagar som pensionär!
2012-07-13

  Chawa VIP
Gott att läsa dina rader
så nu hoppas jag du på
termometern får många grader

Ha en skön ledighet
lata, rofyllda sådana
som väcker och växer en sann poet
2012-07-13

  Siggesdotter
Vilka ord, vilka rim vilket flyt - underbart! Denna skulle kunna tonsättas - gör det! Önskar att du ska få njuta fullt ut av din ledighet! Kram!
2012-07-11

  anits VIP
En underbar dröm
hoppas den blir sann
2012-07-10

  Skogsfen.
Så bra du skriver, känner solen värma mig.
2012-07-10

    ej medlem längre
Tänk vad vi längtar efter den korta ledigheten sommaren ger.
2012-07-10

    ej medlem längre
Härliga känslor förmedlar du!
2012-07-10

    jobo_
Gillar känslan din text förmedlar, skönt, bra osv. :)
2012-07-10

  Änglaögon
Fina drömmar, ännu bättre då de blir verklighet, ha en bra ledighet!
2012-07-10

  bittemi VIP
Underbart låter det! Skulle vilja vara med
2012-07-10

  alvan
En härlig text som man verkligen känner! Så vill och ska jag också ha det. :)

Önskar dig en skön semester!
2012-07-10

  Rise Little One
Man kan alltid förbereda sig mentalt innan den riktiga ledigheten kommer mha din text.
2012-07-10

  Bibbi VIP
Ljuvlig.
2012-07-10

  Palett
Vilken härlig dröm, hoppas den blir sann ! 🌹🌹🌹
2012-07-10

  M M Mannheim VIP
Det du beskriver i de första verserna verkar vara värda att vänta några dagar på.
2012-07-10
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP