Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ve världen för förförelsens skull!Ty förförelserna måste komma; dock ve den människa, genom vilken förförelsen kommer!" Inspiration ur Matteus. Bild av Karl-Bo Lundstedt kallad "Ve den!"


Ve den!


Den som förför

en enda av dessa små,

som tror på mig,


honom är det bättre,

att en kvarnsten

hänges vid hans hals

och han sänkes ned

i havets djup.


På otaliga ställen uttalar Jesus

verop över skriftlärde

och farise'er och kallar dem

"Blinde ledare"


samtidigt som han

gråter över Jerusalem:


"Och då han kom närmare

och fick se staden,

grät han över honom:


O att ock du visste,

och det i denna din dag,

vad din frid tillhörer!

Nu är det fördolt för dina ögon.


"Jerusalem, Jerusalem,

du som dräper profeterna

och stenar dem

som äro sända till dig,


huru ofta har jag ej

velat församla dina barn,

liksom hönan församlar

sina kycklingar

under sina vingar,

och I haven icke velat."


Läget är exakt

detsamma idag.


Vart är mänskligheten på väg?

Vad ger vi våra barn och

ungdomar för start i livet?


Vad gör våra s.k. andliga ledare?

En del lever i lyx och överflöd och

vårdar sig föga om fåren och lammen.


"Du land, du land, du land,

hör Herrens ord!" Jeremia




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-11 17:00



Bookmark and Share


  mare VIP
Sant, men Gud har makt !
2012-07-20

    maija tuori
Så är det !
2012-07-14

  anits VIP
Så sant och tänkvärt skrivit
2012-07-11

    ej medlem längre
precis så... kram
2012-07-11

  ResenärGenomLivet VIP
Så sant...
2012-07-11

    ej medlem längre
Ett sanningens ord i rättan tid å våra politiker litar enbart på den egna kraften, men....
2012-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP