Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samla sommarminnen



Samla sommarminnen sköna
medan tid du ännu har.
Under långa, mörka vintern
ljuva minnen du har kvar.

Njut av livet i naturen.
Smådjur, fåglar, mask och mal
till att se på, lyssna, fånga
för att meta fisken hal.

Du kan glädjas åt det gröna.
Buskar, träd och stora fält.
Det finns också många blommor
någon överallt har drällt.

Sommarregn behövs ju också.
Skynda på och inget söl.
Ta ditt paraply och stövlar,
hoppa i varenda pöl.

Sedan har vi våra vatten.
Havet, sjöar, å och älv.
Där så kan vi bada, segla,
köra barkbåt vi gjort själv.

Springa barfota på ängen,
känna solen, se dess ljus.
I den ljumma sommarnatten
vandra ut ifrån vårt hus.

Plocka famnen full av blommor.
Känna doften ljuv och len.
Häng buketten sen att torka
för att minnas doften sen.

Plocka bär och svamp i skogen.
Safta, sylta och frys in.
Sen har du förråd att ta av
när du bjuder vännen din.

Nypon kan du också plocka
för att torka i din ugn.
Sedan kan du koka soppa.
Drick, och magen din blir lugn.

Torka ljung och blad till téer
som du lägger i en burk.
Tänk att plocka fram det sedan
när som du vill ta en slurk.

Då när mörka vintern kommer
hoppas jag att du fyllt på
utav allt som sommar´n bjudit,
att ta fram av då och då.

Lukta, dricka, smaka, äta,
se på foton likaså.
Då en bit av sommar´n kanske
året om du kunde få.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 476 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-07-14 09:42



Bookmark and Share


  Feminaz
Tycker om denna, sommar... och oj vad jag har ätit jordgubbar denna sommar:-)
2012-08-03

  mare VIP
Applåd !
2012-07-17

    Birgersdotter VIP
Somrigt vackert
2012-07-16

  Maria T
Tack för alla dessa vackra
sommarminnen
Sommaren är Skaparens verk
2012-07-15

  Linda CH VIP
Sommarglädje!
2012-07-14

  bittemi VIP
En alldeles underbar text som jag blir glad av att läsa!
2012-07-14

    ej medlem längre
Härligt att få ta del av dessa sommarbilder och allt det vackra du bjuder på. Tack!
2012-07-14

    ej medlem längre
En fantastisk text målar du upp och bjuder oss på här. Jag tackar och tar emot, stärkt till både kropp och själ!
2012-07-14

  Chawa VIP
Så underbart vackert!
Sommaren gör oss levande
och fyller oss som ett batteri
att vara vintern lång.
2012-07-14

  Ljusletaren
Jepp ... jag samlar fullt av minnen ... tack för dina fina ord/ kram
2012-07-14

  Järnkatten
Klockren och väldigt livsbejakande text :)!
2012-07-14

  anits VIP
En underbar text målar du upp här
ackra bilder för mig som läser, tack
2012-07-14

  Rise Little One
*Den som spar han har* princip ;)
2012-07-14

  Bibbi VIP
En underskön text.
2012-07-14

    ej medlem längre
Du bjuder på underbara bilder och känslor...
2012-07-14

  Palett
En härlig dikt, uppmuntrande och glad. , 🌹🌹🌹
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP