Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en text direkt ur märkligheten..




om en kvinna

 

Jag kände en gång en kvinna, en ung kvinna som stod stark på barrikaderna, en stolt ung kvinna som aldrig vek från sina ideal, en ung kvinna som ödmjukt sökte kärlek utifrån en inre förhoppning om att hon skulle duga som hon var.

Jag kände en gång en kvinna, en kvinna som sakta bröts ned i små små bitar utan att se det under resans gång, en kvinna som var lojal mot både jobb och manliga ideal, en kvinna som förnekade sin rätt när blickarna blev för hårda, när tryggheten inte fanns där runt i kring, en kvinna som stod ensam i en stad hon inte kände som sin.

Jag kände en gång en kvinna som bröt sig loss från hårda ord och glödande cigaretter mot sin kind, en kvinna som fortsatte sitt liv och sökte efter bekräftelse i varje projekt, varje rapport, varje möte, varje dag och kväll och natt. Varje svar skulle vara det bästa, för vem är man om man inte är sina prestationer, vem är man om man inte vågar möta sig själv, vem är man. Eller kvinna.

Jag läste en gång om en kvinna som gick ut ur sitt hus, gick längs stranden och upp på en väg och fortsatte bara att gå..

Jag ser en kvinna men hon är inte jag.

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av kerstin skriver VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-07-16 20:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ruggigt bra! En text som borde spridas överallt...ut på facebook med den, låt den bli en fyrbåk mot kvinnoförtryck och våld.

RESPEKT
2012-08-02

  Ljusletaren
Ord som berör ... ord som stämmer in på många kvinnor ... ord som visar att det går att bryta sig loss ... om man vill nog mycket.
Dina ord berör/ kram
2012-07-17

    ej medlem längre
Tack för fin läsning.
Gillar.
2012-07-16

  smultronbergen VIP
Den här texten har ett djup och en samhällsbotten,

att den förgrenar sig från en berättelse om denna hon
över till oss alla kvinnor, är skickligt, och säger mkt hos
mig om hur svår och ytterst mkt som krävs, kanske är
bilden av ryggtavlan likt hjältinnan inom oss,

en bild att fästa vår blick, good enough, på ngt vis,

känns igen, på så många vis, tack, / S
2012-07-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP