Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Vem skulle jag dra en lans för om inte för dig.

 

Jag läser i korten att eremiten inom mig ska få ta plats nu. Och att det är förrädiskt att lyssna på narren. Det kunde man ju nästan ha räknat ut. Men hon som försiktigt fyller bägaren med rent vatten och häller den på jorden och ser upp mot stjärnorna. Henne tänker jag följa. Väcka kreativiteten i min kvinna. Där jag en gång hade ett svart hav växa inom mig. Det är annorlunda nu. Kanske är jag inte starkare. Kanske är jag en sådan som alltid är vek på något sätt. Men det finns en kraft i mig som är som en nåd. En nåd att få. En ynnest. Jag tog mig genom.

Det finns inga krig att vinna. Inga strider att utkämpa. Inga lansar att dra. Inte ens för dig. Stilla lägger jag en hand på hjärtat och släpper taget. Ett efter ett. Till dess alla andetag är slut.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-03-10 19:06



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag vill tolka de här raderna som att eremiten för ögonblicket eller längre väljer bort den fysiska kärleken som ju kan vara så himla bökig. Men människovänner är bra att ha. Sen var det det där med livsdriften.....kan man neutralisera den till en existentiell drift ? Jag tror det. Med hjälp av politik och annat "lockande" he he.

Nä usch va svårt det kan vara att leva !

Allt detta föddes ur din text.
2024-03-20

  Elaine.S VIP
Åh, som jag kan känna igen mig själv och kanske till och med förstå mig själv en smula bättre. Just därför suger jsg åt mig av dina ords innebörd och inser vikten av att få bli den där "eremiten" precis så länge som det behövs. Vilket vibrerande kraftpaket du skapar med dina ord. Helt underbart.
2024-03-11

  Respons VIP
En insikt om att försonas med det som är kanske är första steget mot balans. Bra formulerat!
2024-03-11

  lodjuret/seglare VIP
Om din far var döende och dog vid midnatt och du hade en handfull vänner, skulle du då ringa någon strax efter midnatt, istället för att vänta in morgonen och förstå då, vid pass åtta eller nio, förtälja detta sorgtyngda besked? Att det kan utgöra en strid i ens inre, skulle ju kunna 'starta ett krig' om du 'just i stundens hetta, fått för dig att meddela detta'. ?
2024-03-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP