Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Snöänglarnas tid

 

Hur. Låter man det vara.

Innan han ställer frågan vet hon svaret. Hon har vetat det en längre tid. Bidat sin tid och väntat på frågan. Hon dröjer inte. Sänker inte blicken. Spänner inte käkarna. Fingrar inte med håret. Ser honom i ögonen och låter händerna hänga längs sidorna. Ja. Så enkelt och ändå så svårt.

Det hade börjat som en susning. Knappt märkbar. Som lukten i luften strax innan snön börjar falla. Eller som känslan mot huden när temperaturen faller några grader innan regnet kommer. Våra kroppar vet. Våra kroppar visste. Innan känslan intog dem. Och våra hjärnor kunde sätta ord på vad som pågick. Och hjärtat. Är det vår mesta intelligens. Eller magen. Jag tror i alla fall att hjärnan är den som vet sist. Och bestämmer minst.

Innan han ställer frågan har hon redan tagit ett lätt andetag. Och ett steg framåt.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-02-14 21:42



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Märker att jag söker frågan han ställer. Men sen läser jag igen och igen och vet att åtminstone jag kommer aldrig att få veta det. Lite som en mini-deckar-gåta. En snöängel brukar pocka på när det känns härligt men utan att man vet riktigt vad man ska göra av sig. Men ETT steg kan ju inte vara farligt.
2024-02-15
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP