Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


I en gryning där solen tränger sig genom en skärva himmel

 

En skärva himmel låter sig trängas genom. Det luktar sol. I alla vrår av trädgården där löven är på väg att vakna. Kanske låter det mig nu sakna det jag inte tog vara på.

En skärva. Där jag nu låter ljuset sippra genom. Låter det värma mina kinder. De som sällan blossar röda. Men ändå ibland. När jag låter sanningen sägas nära det som är jag. Så nära det går. Utan att förlora sig. Eller kanske just att förlora sig. Om så bara för en kort stund. Få känna styrkan i en hand. Få känna intensiteten i en blick. Få känna ilningarna genom alla ben i kroppen.

En skärva måne i silver måste ändå sägas vara det vackraste. Som ett hopp i natten om att allt ska bli bra. Ordna sig. Låta sig inordnas. Iordningsställa sig. Inställa sig. Ställa sig in. Ställa in. Det nya.

Och visst kan det bli bra. Det kommer bli bra. I min nya gryning. Jag ser redan skärvan.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-25 17:13



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
poetiskt och hoppfullt
- bra så!
2024-02-25

  lodjuret/seglare VIP
Fullmånen gör mig litet extra exalterad då en texten framträder, liksom var osynlig text, skriven med osynligt bläck, tydlig först då den hållits fram mot en stake med ett brinnande stearinljus i. Ett annat sätt att läsa text på ett papper är att elda på med det i (maj-)brasan.
2024-02-25

  Gunnar Hilén VIP
Ljuvlig text att älska och värma sig med och vid...som en stockeld. Eldflugorna leker i lågorna och våren börjar både utifrån och inifrån.
2024-02-25
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP