Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att se sig riktig (flockdjuret)



Jag kliver upp, går till toaletten och ser mig i spegeln. Ögonen verkar bekymrade. Jag vänder bort blicken, tittar ner mot benen, tar i ett lår. Trär på mig byxorna, ett linne, skorna, går ut. Asfalten kan glida åt sidan, molnen är strykjärnsformade, jag drar upp byxorna så mycket det går. Jag förflyttar mig några kvarter. Jag vet inte riktigt hur man löser bussbiljett.

Till kvällen stannar jag hemma, sitter vid ett öppet köksfönster, tittar på kastande svalor, en granne stönar. Jag fingrar med den ena handens fingrar på den andra handen, provar sedan att smeka den.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 305 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-07-19 16:24



Bookmark and Share


    slafs
gillar slutradens ömmande ton. Och resten.
2012-08-05

    Teddy
"Jag vet inte riktigt hur man löser bussbiljett."

Något med den meningen gör mig så ledsen att jag blir förvånad. Jag tycker om ditt sätt att skriva såhär. Det ligger något under ytan.. Sista raden med smekningen gör det hela värt att hoppas på.
2012-07-24

  cilax VIP
gillar det lite strokeaktiga
2012-07-19

  träsnidaren
Mycket bra!
2012-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson