Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Behåll ditt hjärta mjukt



Behåll ditt hjärta mjukt.
Släpp ut alla tårar,
låt känslorna få finnas.
Bry dej om nån annan,
erkänn när du felat,
tillåt dej att minnas.

Behåll ditt hjärta mjukt
i alla situationer,
följ samvetets röst.
Håll dej till sanningen,
älska dina fiender
för kärleken är störst.

Behåll ditt hjärta mjukt,
dela av din glädje,
kämpa för att hålla sams.
Va ett ljus i mörkret,
bygg upp där andra rasar ner,
vänd ryggen åt all arrogans.

Behåll ditt hjärta mjukt.
Hårdhet har vi nog utav,
bråk, förtvivlan utan slut.
Mot liv och frihet sträva,
ge utan att kräva.
Med vishet tar du ditt beslut...

...men håll ditt hjärta mjukt.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 586 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2012-07-24 10:17



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
dina ord andas det finaste, om betydelsen av medmänsklig värme
blir rörd och varm inombords

"Håll ditt hjärta mjukt" underbar rad som säger så mycket.

Tack!
2013-07-01

  walborg
Varmt och klokt sagt
2013-02-11

  Anya VIP
En fin uppmaning som jag tar till mig!
2013-01-21

    ej medlem längre
Åh, fin
2012-12-27

  Den lilla sjöljungfrun
Du har verkligen förmedlat hjärtats röst...... dina ord går rätt in!
Tack!
2012-11-22

  Feminaz
Så klokt och fint och sant med en mjukhetens lovsång!
2012-08-02

  Maria T
Så mjukt och fint
2012-07-27

  Ljusletaren
Underbara rader som jag helt håller med om :-)
Ett kärleksfullt tack till dig för denna påminnelse/ kram
2012-07-27

  alvan
Mycket fint! Något att ta till sig för alla till frukosten var dag. :)
2012-07-26

    ej medlem längre
Vackra ord och tänkvärda rader..
2012-07-25

  Mattias Alveteg (Lavtege)
Vackert formulerat livsmantra. Applåd!
2012-07-25

  ~alruna~
Så oerhört viktigt det är att minnas detta!vackert skrivet!!
2012-07-24

  Chawa VIP
I hjärtat bor kärleken
att älska sin nästa.
Det är en prövning
att lära...
Strålandevacker text!
2012-07-24

  bittemi VIP
Ja så vill jag vara! Fina ord!
2012-07-24

    ej medlem längre
En underbar text som du med mjukhet i varje rad ger oss.
2012-07-24

  anits VIP
Mycket fina och kloka rader
om alla tänkte och levde så
kanske världen såg lite ljusare
ut i dag och alla dagar
2012-07-24

    ej medlem längre
Ja så vill jag vara! Fina ord!
2012-07-24

    ej medlem längre
Står i bibllia, fint!
2012-07-24

  Robert Jonsson VIP
Precis så vill jag leva, men jag räcker inte alltid till
ambitionerna finns där åtminstone
mkt fin poem
2012-07-24

    Niclasdotter
Jag blir helt varm inombords av denna.
Fantastiskt.
2012-07-24

  Bibbi VIP
Vishet på hög nivå.
2012-07-24

    ej medlem längre
mjuk, öm text. tycker om den *
2012-07-24

  Rise Little One
Ja, man måste ha hand om sitt hjärta ....

Fina råder...
2012-07-24
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP