Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppen himmel



Vi gick oss ut i skogen
för att plocka svamp.
Himlen, den va mulen,
men vi tog en chans.
Inga svampar någonstans,
det var nog lite torrt.
Det hade kanske funnits nån
som hade torkat bort.

Vi plocka lite hallon
och lite blåbär med.
Sen hörde vi på avstånd
det mullra med besked.
Vi hann ej reagera
förr´n himlen öppna sej
och millioner droppar föll
på sonen min och mej.

Först stod vi under träden
men tänkte efter då;
det spelar ingen roll för
vi hemåt måste gå.
Och regnet det var ljummet,
så glatt vi traska på.
Att vi blev genomblöta
det kan ni nog förstå.

Jag njöt av promenaden,
den gör jag om igen.
Att vi blev lite blöta
gör inget alls, min vän.
Nu kanske svampen kommer
så jag kan plocka den
och lägga den i frysen,
för att äta sen...




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-07-28 13:35



Bookmark and Share


    Azra
jätte vacker!
2012-08-17

  Gabrielle Laurèntzen
Vilken härlig dikt om naturen. Positiv och inspirerande. I eftermiddag går jag ut och plockar blåbär.
2012-08-11

  Blåbärskaj
Åh vad jag saknar skogen, blåbär, hallon och svamp, i den ordningen. Ja, jag får väl ge mig ut nästa gång jag är i Sverige. Men tack för en underbar dikt.
2012-07-31

  Chawa VIP
Hoppfull och positiv text! Jag vill också i skogen vandra. Vad gör väl lite regn? Jo lite mer av det goda!
2012-07-31

  Ljusletaren
Helt underbara ord *njuter*
Ljummet regn kan vara skönt ... instämmer/ kram
2012-07-29

  Bibbi VIP
Fängslande text.
2012-07-29

  Palett
Bra och berättande text !!
2012-07-28

  anits VIP
En härlig och målande text om
naturen och vad som kan hända
2012-07-28

    ej medlem längre
Du har fingertoppskänsla för naturens skönhet....tack för underbar läsupplevelse.
2012-07-28

    ej medlem längre
Känslan av en härlig promenad..
2012-07-28

    ej medlem längre
fin text!*
2012-07-28

  Rise Little One
Det kan vara farligt att stå under träden ibland ;) Hoppas svampsäsong kommer snart...
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP