Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens olika språk


Kärlekens språk
kan va svårt att förstå,
för det finns ju många nyanser.
Det rätta för dej
kan va fel för din vän.
Du har inte så många chanser.

Det är ju som så,
likadant som med språk,
du har ett som du kan bemästra.
För att det ska gå
att din partner förstå,
så måste du lära ett extra.

Du kanske vill höra
ord som bekräftar
de känslor ni har för varandra.
Medan den andre
ger massa gåvor
för att visa sin kärlek till andra.

Massor av tid
kan det va du vill ha.
Tid att göra saker tillsammans.
Fast kanske den andre
vill ha fysisk beröring,
för kärleken fungerar ej annars.

Ditt sätt kan vara
att styra och ställa
att diska och städa och tvätta.
Du kan ej förstå
att din partner ej ser
allt som ska ställas till rätta.

Så ta tid på er
att fråga varandra.
Lär er att kommunicera.
Lär er den andres
kärleksspråk tala,
så kan kärleken fortsätta leva.




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 470 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-07-29 09:58



Bookmark and Share


  aol
sant bra skriftat,
2013-07-03

    ej medlem längre
Snyggt formulerat, bra!
2012-11-08

  Maj-Lis VIP
Så sant du skriver
2012-08-14

  S.A.I. Steve Lando VIP
essentiella ord og meningar om det svåra att kommunicera
2012-08-09

    ej medlem längre
Varmt och klokt.
2012-08-02

  Sanna i badet VIP
Bra att lägga på minnet. Fin dikt om det som är så svårt - att förstå varandra.
2012-08-01

  Ninananonia VIP
Sanna ord..:)
2012-07-31

  Armo
Så sant! Och så vackert skrivet!
2012-07-31

  mare VIP
Tänkvärd text !
2012-07-31

  Chawa VIP
Nu är det min tur att gråta en skvätt glädje. Klokt och fint det är vad du skriver. Ja sannerligen!!
2012-07-30

  bittemi VIP
Fina, kloka ord! Viktigt att lyssna in varandras sätt att kommunicera!
2012-07-30

  Skogsfen.
Ja det är så lätt att missförstå varandra, jag tycker du beskriver det jättefint i denna dikt. Kram Ulla
2012-07-30

  anits VIP
Så kloka och sanna ord.
2012-07-30

  Ljusletaren
Sanna ord!
/kram
2012-07-29

  Palett
Blev fel tecken, skulle vara applåder
2012-07-29

  Palett
Kloka ord, bra skrift ????
2012-07-29

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!

Jag har också hamnat där:-)
2012-07-29

  Bibbi VIP
Helt underbara och så kloka råd.
2012-07-29

  Rise Little One
Underbar lektion om kärlekens olika språk som tåls att repetera
2012-07-29
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP